Lasimestarin tofu
Lasimestarin sillin kasvisversio tehdään tofusta. Valmista säilyke päivää ennen tarjoilua.
Joulun alkupalapöytään ui sillin sijaan tofu. Savu ei kuulu lasimestarin silliin, mutta kasvisversiossa savutofu antaa mukavan aromin. Kuva: Elina Lampela300 g savutofua
1 pieni porkkana
1 pieni punasipuli
3 cm:n pala inkivääriä
Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
2 tl suolaa
10 maustepippuria
8 katajanmarjaa
3 laakerinlehteä
Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi.
Lado tofusiivut, porkkanat, sipulit ja inkiväärit 6 dl:n vetoiseen lasipurkkiin kerroksittain.
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä pari minuuttia. Kaada liemi purkkiin muiden ainesten päälle. Anna maustua vähintään yön yli.
Lasimestarin tofu säilyy jääkaapissa reilun viikon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
