- Sodankylä
Kasvissyöjien osuus varusmiehistä edelleen marginaalinen, mutta lisääntymään päin ‒ kaikille tarjotaan kaksi kasvisateriaa viikossa
Vain 1‒2 prosenttia varusmiehistä valitsee kasvisruokavalion.Kasvisruokavalio on edelleen harvinaista varusmiesten keskuudessa. Ruotuväki-lehden selvityksen mukaan vuonna 2017 Suomen noin 20 000 varusmiehestä vain 88 eli 0,4 prosenttia oli kasvissyöjiä.
Etelä-Suomen varuskunnissa kasvissyönti on yleisempää kuin Pohjois-Suomessa.
Jääkäriprikaatissa Lapissa kasvissyöjien määrä oli viisi vuotta sitten 0,23 prosenttia, kun taas Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä osuus oli 0,63 prosenttia.
Tiedot perustuvat Ruotuväen toteuttamaan soittokierrokseen, jolla tavoitettiin kaikki Leijona Cateringin varuskuntaravintolat.
Leijona Cateringin asiakkuuspäällikön Jarmo Kunnarin mukaan kasvissyöjien osuus on edelleen marginaalinen, noin 1‒2 prosenttia.
Alueelliset erot näkyvät myös esimerkiksi allergioiden määrässä.
”Etelässä voi olla tuplamäärä huomioitavia asioita.”
Varuskunnissa ei ole erillistä kasvisruokapäivää, vaikka sellaistakin on ehdotettu.
Viikossa tarjottavista 14 ateriasta kaksi on ruokaa, joka ei sisällä lihaa eikä kalaa. Kasvisruoka-ateriat tarjoillaan kuitenkin eri viikonpäivinä.
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat





