Parsahodarit
Hod dogin ei tarvitse aina olla nakkisämpylä. Kokeile vaihteeksi nakin sijaan parsaa ja lisätäytteeksi munakokkelia.
Mainio pikkuherkku tai iltapala syntyy, kun täytät hot dog -sämpylät parsalla ja munakokkelilla. Kuva: Kari SalonenParsahodarit
4 annosta
Ainekset
- 12 parsaa grillattuna tai keitettynä
- 4 hot dog -sämpylää (esimerkiksi rukiisia hodarisämpylöitä)
- basilikaista munakokkelia
Kokkeli
- 4 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 1/8 tl valkopippuria
- 1 rkl voita
- kourallinen basilikaa silputtuna
- ½ dl kevätsipulisilppua
Valmistusohje
Käsittele parsat ja esivalmistele sämpylät.
Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne tasaiseksi. Lisää maito ja mausteet. Sulata rasva kattilassa ja kaada massa mukaan.
Kypsennä kokkelia miedolla lämmöllä ja vetele lastalla hyytyvää seosta pitkin pohjaa. Sekoita lopuksi mukaan silputtu basilika ja kevätsipulisilppu.
Halkaise lämmitetyt sämpylät vain toiselta sivulta. Asettele sisään grillatut tai keitetyt parsat. Lusikoi sisälle munakokkelia. Nauti heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
