Joulukinkun paisto-ohje – näin onnistut varmasti
Joulukinkun paistamisen salaisuus piilee oikeassa paistolämpötilassa ja rauhassa pinnalta lämmenneessä kinkussa.Ennen joulua moni etsii ohjeita kinkun paistamiseen. HK Foodsin keittiömestari Sami Rekola jakoi ohjeensa, joilla onnistut varmasti.
Ota alta talteen Rekolan muistilista kinkun paistamiseen:
- Sulatukseen kannattaa varata aikaa. Viiden kilon pakastekinkku sulaa jääkaapissa 3–4 vuorokautta.
- Kun kinkku on sulanut rauhassa jääkaapissa, annetaan sen olla huoneenlämmössä, kunnes sisälämpötila on 8–10 astetta.
- Paistolämpötila 100–120 astetta on sopiva. Liian kuumassa uunissa kinkku kuivuu.
- Sisälämpötilan ollessa 75 astetta on kinkku mehevän kypsä. Mikäli haluat hieman mureampaa kinkkua, tulee sisälämpötilan olla 80 astetta.
- Anna kinkun levätä ja jäähtyä rauhassa ennen leikkaamista.
Rekola muistuttaa myös kinkun säilytyksestä.
”Paistetun kinkun oikea säilytyspaikka on jääkaappi. Se säilyy hyvänä jopa viikon ajan, kun siitä leikataan huoneenlämpöön esille vain tarvittava määrä kerrallaan.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







