Pakastimen viimeisistä puolukoista saa herkullisen jäädykkeen
Puolukkajäädyke on raikas jälkiruoka, jonka voit tehdä joko kakkuvuokaan tai pienempiin muotteihin.
Puolukkajäädyke on tehtävä hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä sen on oltava pakastimessä vähintään viisi tuntia. Kuva: Vesa-Matti VääräPuolukkajäädyke
(8 annosta)
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa tai kauravispiä
- 3 tl vaniljasokeria
- 4 dl pakastettuja puolukoita
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa myös kerma. Rouhi jäiset puolukat monitoimikoneessa tai tehosekoittimella.
Sekoita puolukkamurska, kermavaahto ja vaniljasokeri munavaahtoon.
Kaada jäädykeseos kylmällä vedellä kasteltuun kakkuvuokaan tai useaan pienempään muottiin. Esimerkiksi leipävuoka toimii hyvin. Peitä kelmulla tai kannella. Pakasta jäädykettä vähintään viisi tuntia.
Ennen tarjoilua kasta vuoan ulkopinta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke veitsellä auttamalla tarjoiluvadille. Anna jäädykkeen pehmetä noin kymmenen minuutin ajan ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
