Sorsaa sieni-smetanakastikkeessa
Riista ja sienet ovat maukas yhdistelmä.Sorsaa sieni-smetanakastikkeessa
4 annosta
Ainekset
- 4–8 sorsanrintafileetä
- 1 rkl voita
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 4 dl tuoreita suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
- 5 cm purjoa
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl riistalientä
- 2 dl kermaa
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- (noin 1 rkl vaaleaa suurustetta, esim. Maizena)
Valmistusohje
Ruskista rintafileet nopeasti voissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun odottamaan.
Puhdista ja paloittele sienet. Pese ja hienonna purjo. Kuullota sienet ja purjo voissa 3 litran kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää riistaliemi ja kermat. Kiehauta.
Pistä paistolämpömittari yhden fileen paksuimpaan kohtaan. Nosta lihat kiehuvaan kastikkeeseen. Peitä kannella ja pienennä lieden lämpö minimiin. Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes mittarin lämpötila näyttää 59 astetta. Nosta lihat kastikkeesta ja anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettyinä. Tarvittaessa suurusta kastike vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa fileet ohuehkoiksi viipaleiksi ja tarjoa sieni-smetanakastikkeen, perunoiden ja kasvisten kanssa.
Vinkki: Jos käytössäsi ei ole lämpömittaria, kokeile lihaa sormella. Filee on valmis, jos se painettaessa joustaa, eli ei ole enää pehmeää, muttei vielä kovaakaan. Sormin kokeillen kypsyyden arviointi on aina enemmän tai vähemmän arpapeliä, joten haluttuun lopputulokseen pääsee luotettavimmin lämpömittarin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

