Näyttävä savulohiherkku kootaan suoraan annoskulhoihin
Pappilan hätävaran tyyliin ruokaisista aineksista tehty savulohikerrosherkku maistuu joulun kalapöydässä.Savulohikerrosherkku
8 annosta
- Ainekset
- 300 g lämminsavulohifileetä
- 200 g saaristolaisleipää
- 2 rkl vettä
- 2 rkl maustekurkkulientä
- 1–2 (100 g) maustekurkkua
- 1 punasipuli
- ½ ruukkua ruohosipulia
- Kastike
- 4 dl ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 tl roseepippuria rouhittuna
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Perkaa ja paloittele lohi nahattomaksi ja ruodottomaksi.
Leikkaa leipä parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sivele ne vesi-maustekurkkuliemellä. Kostutuksen tarve riippuu leivän rakenteesta. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa leipä kuutioiksi.
Kuutioi maustekurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.
Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, kuoriraaste, pippurit ja suola.
Rakenna kerrosherkku lasikulhoon. Lado kerroksittain leipää, lohta, ranskankermakastiketta, maustekurkkua sekä ruoho- ja punasipulisilppua.
Nosta kulho peitettynä jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

