Mustikka ja valkosuklaa ovat lempeä makupari tässä ihanassa juustokakussa – sitruunaa ei kuitenkaan kannata unohtaa
Juustokakut ovat monen suuhun hiukan raikkaampia kuin kermakakut. Tässä kakussa yhdistyvät kardemumman, mustikan ja valkosuklaan maut. Ripaus sitruunankuorta antaa kakulle hiukan potkua, jota se tarvitsee.Mustikka-valkosuklaajuustokakku
10–15 henkilölle
Esivalmistelut
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla/leivinpaperilla.
- Pohja
- 200 g kauralastuja
- 50 g voita
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Murskaa keksit pieneksi ja sulata voi. Lisää kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin kovettumaan ensimmäisen täytteen teon ajaksi.
- Valkosuklaatäyte
- 150 g valkosuklaata
- 1 dl kuohu-/vispikermaa
- 2,5 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 3 liivatetta
- 1,5 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa ja 1 dl kermaa. Sulata niitä mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
Vatkaa 2,5 dl vispikermaa pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto ja sekoita siihen vaniljasokeri. Lisää vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen pehmenneet, puristellut liivatteet. Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle vuokaan, ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin 1–2 tunniksi ennen toisen täytteen tekemistä.
- Mustikkatäyte
- 2 dl kotimaisia pakastemustikoita
- +1 dl mustikoita täytekerrosten väliin
- 2 dl vispikermaa
- 150 g tuorejuustoa
- 2 tl sitruunan kuoriraastetta
- 0,75 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3,5 liivatetta
- 2 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta sulaneet pakastemustikat (2 dl) sauvasekoittimella.
Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit vispilällä tasaiseksi. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mustikkasose ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna vesitilkka ja lisää siihen pehmenneet, puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja kääntele täyte tasaiseksi nuolijalla.
Lisää valkosuklaatäytteen päälle tasaisesti 1 dl jäisiä mustikoita ja kaada sitten mustikkatäyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vielä vähintään 6 tunniksi.
- Koristeet
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl tomusokeria
- 1–2 dl mustikoita (pensasmustikat eivät sotke ja pysyvät muodossaan)
- sitruunan kuoriraastetta
- syötäviä kukkia
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Pursota kermavaahtoa palloiksi kakun päälle tasaisesti.
Lisää kermavaahtopallojen väleihin reilusti mustikoita.
Raasta päälle vielä sitruunan kuoriraastetta ja koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



