Glögitiramisu
Jouluinen tiramisu maustetaan glögillä ja piparkakkumausteella italialaisen kahviklassikon sijaan. Alkoholillinen glögi tuo jälkiruokaan täyteläistä aromia, mutta jos syömässä on myös lapsia, niin kiehauta alkoholi pois tai käytä alkoholitonta glögiä. Ruokia kuvatessa tiramisun pinnalle tupsahti vahingossa muskottipähkinää piparkakkumausteen sijaan. Vahinko muuttui iloksi, sillä muskottipähkinä sopi herkkuun kuin piste i:n päälle. Kannattaa kokeilla.
Kuohkea tiramisu maustetaan glögillä, piparkakkumausteella ja muskottipähkinällä. Kuva: Sanne KatainenGlögitiramisu
Ainekset
- 1 pkt (200 g) savoiardkeksejä (lady fingers)
Kostutukseen
- 1 ½ dl glögiä, mielellään alkoholillista
Täyte
- 4 munaa
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
- 1 dl vispikermaa
Pinnalle
- ½ tl muskottipähkinää
Valmistusohje
Aloita valmistamalla täyte. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaisiin sokeri ja piparkakkumauste. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kolmannessa kerma vaahdoksi.
Sekoita keltuaisvaahtoon mascarponejuusto. Lisää sekaan vielä kermavaahto ja valkuaisvaahto hellästi nostellen.
Upota keksi kerrallaan glögiin, ja lado sopivan kokoisen vuoan pohjalle puolet kekseistä. Levitä päälle puolet täytteestä ja keksien päälle loput kostutetut keksit. Peitä lopulla täytteellä. Siivilöi halutessasi päälle koristeeksi muskottipähkinää.
Vinkki: Maukkain glögitiramisu syntyy alkoholillisesta glögistä, esimerkiksi kotimaisesta Loimu-glögistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
