Ruusuinen hernekeitto
Hernekeitto saa aivan uuden säväyksen ruusunterälehtihillosta. Lisää aasialaista makua antavat inkivääri ja kookosmaito.Ruusuinen hernekeitto
10–15 annosta
Ainekset
- 600 g pakasteherneitä
- 1 sipuli
- 3 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 400 g kookosmaitoa
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 l vettä
- 3 tl ruusunterälehtihilloa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl balsamietikkaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Kuullota pilkottu sipuli, valkosipuli, inkivääri ja kaneli kattilassa öljyssä.
Lisää sulaneet pakasteherneet ja sekoittele, jotta maut imeytyvät. Liuota kuumaan veteen liemikuutio ja lisää vesi kattilaan.
Anna keiton kiehua noin 4 minuuttia ja lisää ruusunterälehtihillo sekä kookosmaito.
Sekoita keitto sauvasekoittimella niin, että herneet jäävät mukavan rouheiksi.
Siirrä hetkeksi kuumalle liedelle ja lisää keittoon vielä sitruunamehu, balsamietikka ja maun mukaan suolaa ja mustapippuria.
Tarjoile keitto ranskankerman, ruusunterälehtihillon, ruohosipulisilpun ja paahdettujen siementen kanssa.
Ohje: Tuuli Kotaja
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

