Näin pekoni kannattaa säilyttää – avattu pakkaus on huonoin vaihtoehto
Pekonin ystävien kannattaa olla nyt tarkkana. Jos pekonia jää yli, näin saat sen säilymään parhaiten avattuna.Jos pekonia käyttää vain muutaman siivun aamupalalla tai ruoanlaitossa, miettii moni, miten ylijäänyt liha kannattaa säilyttää jääkaapissa. The Kitchn testasi eri säilytysmetodeja usean päivän ajan ja löysi parhaan tavan.
Testissä The Kitchn varastoi avatun pekonipakkauksen seitsemällä eri tavalla. Pekoni säilytettiin omassa pakkauksessaan, muovirasiassa, lasisessa rasiassa, muovipussissa, alumiinifoliossa, tuorekelmussa sekä Amerikassa saatavilla olevassa ”pekonitaskussa”.
Testissä kiinnitettiin huomiota pekonin tuoreuteen, koostumukseen ja siihen, kuivuiko pekoni säilytyksen aikana.
Testauksen perusteella parhain tapa säilyttää pekonia, oli kääriä pakkauksestaan poistettu liha tiukasti tuorekelmuun.
”Pekoni näytti siltä, kuin se olisi otettu suoraan vasta avatusta pakkauksesta. Siinä ei ollut merkkejä värjäytymisestä tai kuivumisesta”, The Kitchn kirjoittaa.
Tärkeää on saada pidettyä pekoni tarpeeksi kosteana jääkaapissa. Kosteutta ei saa kuitenkaan olla liikaa, kuten esimerkiksi kannellisissa purkeissa. Jos pekoni pääsee taas liikaa kosketuksiin ilman kanssa, kuivuu liha helposti ja muuttaa väriään.
Huonoimpana metodina Kitchn mainitseekin pekonin oman pakkauksen. Vaikka pekoni olisikin siinä helppo säilyttää, kuivuu pekoni nopeasti. Jos pekonia säilyttää omassa pakkauksessaan, kannattaa liha käyttää vuorokauden kuluessa.
HK listaa yhdeksi pekonin säilytystavaksi myös pakastamisen. Kovin kauaa pekonia ei kannata sen rasvaisuuden vuoksi pakastimessa säilyttää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






