Sorsaa viinissä
Punaviinissä kypsennetty sorsa on klassisen ranskalaisen kukkoa viinissä -ohjeen muunnos. Erityisen meheviksi palat kypsyvät, jos sorsa on kynitty. Jätä tällöin nahka lihojen päälle. Voit käyttää myös hanhenlihaa, jolloin ruokaan riittää yksi lintu.
Sorsanliha hautuu meheväksi viinissä. Tarjoa sorsapata perunoiden ja salaatin kanssa. Kuva: Sanne KatainenSorsaa viinissä
noin 6 annosta
Ainekset
- 2 heinäsorsaa, mielellään kynittyinä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 6 pientä salottisipulia
- 1 pkt (170 g) pekonia
- ½ dl kuivattuja suppilovahveroita
- 2 laakerinlehteä
- 3 oksaa timjamia
- 1 oksa rosmariinia
- 1 plo (7 ½ dl) punaviiniä
Valmistusohje
Irrota sorsista koivet ja siivet. Leikkaa rintalihat irti rintalastaa myötäillen. Leikkaa koivet vielä nivelten kohdalta kahteen osaan ja rintalihat noin neljään osaan.
Sekoita vehnäjauhoihin teelusikallinen suolaa sekä pippuri. Kääntele lihat jauhoseoksessa.
Kuumenna puolet voista ja öljystä pannulla. Nosta puolet lihoista pannulle ja ruskista kauttaaltaan sekoitellen. Siirrä lihat pataan. Kuumenna desi vettä pannulla kiehuvaksi ja kaada pataan. Toista lopuille lihoille.
Kuori salottisipulit ja leikkaa pekonit suikaleiksi. Nosta sipulit ja pekonit pannulle. Ruskista sekoitellen, kunnes pekonit ovat saaneet väriä ja sipulit hiukan kuullottuneet. Kumoa pataan.
Lisää pataan loppu suola, murustellut suppilovahverot, mausteet ja liemikuutio. Kaada päälle punaviiniä, kunnes lihat peittyvät. Nosta kansi päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia.
Vinkki: Sorsalintujen paloittelusta löytyy hyviä videoita netistä, esimerkiksi Riistakeskuksen sivuilta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
