Lämpimät haukileivät
Foliokääröissä ruoka kypsyy lämmönlähteen lähellä kuin itsestään. Tässä ohje mainioihin haukileipiin. Hyödynnä kiukaan lämpö tai pesän loppuhiillos, niin ruoka valmistuu sopivasti, kun saunojat ovat puhtaita ja nälkä kurnii.Lämpimät haukileivät
4 annosta
Ainekset
- 600 g ruodotonta haukifileetä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1–2 tomaattia
- 4 kaksiosaista ruisleipää (esim. Ruispala)
- 2 rkl voita
- 1–2 kesäsipulia varsineen
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Leikkaa kala leiville sopiviksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi tomaatit.
Voitele leivät voilla. Nosta alapuolien päälle tomaattiviipaleet ja kalapaloja. Levitä päälle hienonnettua sipulia ja juustoraastetta. Nosta päälle leipien yläpuolet.
Kääri leivät yksitellen ensin leivin- tai voipaperiin ja sen jälkeen kaksinkertaiseen folioon. Nosta kääröt grilliin tai esimerkiksi puukiukaan loppuhiillokselle 10–15 minuutiksi. Käännä muutaman kerran lämmittämisen aikana.
Vinkki: Hauen lisäksi leipien täytteeksi sopivat myös ahven- ja kuhafileet.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

