Tomaattinen broileripata
Broilerin koipi-reisistä syntyy maukas pata. Lisää pataan vielä runsaasti erilaisia kasviksia ja jos kaapista löytyy, niin kuivattuja suppilovahveroita. Tomaattinen liemi täydentää makunautinnon.
Suppilovahverot ja juurekset antavat runsaasti makuvivahteita tomaattiseen broileripataan. Kuva: Kari SalonenTomaattinen broileripata
4 annosta
Ainekset
- 4 (noin 1 kg) broilerin koipi-reittä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1–2 porkkanaa
- 125 g juuriselleriä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 140 g tomaattipyreetä
- 3 dl kanalientä
- ¾ dl kuivattuja suppilovahveroita
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl Välimeren yrttiseosta tai pizzamaustetta
- 1 tl sokeria
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa ne tukevalla kokkiveitsellä nivelen kohdalta kahtia, jolloin palat kypsyvät nopeammin ja ne on helpompi syödä.
Mausta broileripalat suolalla ja ruskista molemmin puolin öljytilkassa parissa erässä padassa tai paistokasarissa. Siirrä broilerit lautaselle ja sivuun odottamaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Kuori selleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi.
Lisää tilkka öljyä pataan. Kumoa kasvikset pataan ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree sekä kanaliemi. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kuivatut sienet, laakerinlehdet, yrttimauste, sokeri ja pippuri pataan. Nosta broileripalat joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Tarkista maku.
Tarjoa broileripata keitetyn ohran kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
