Laskiaispullat
Laskiaispullan täyttämiseen liittyy paljon tunnetta ja tottumuksia. Yksi haluaa hillolla ja kermavaahdolla täytetyn pullan, toinen puolustaa mantelimassalla täytettyä. Vispikermasta syntyy kiinteämpi kermavaahto, joten se säilyttää muotonsa pullan sisällä paremmin kuin kuohukermasta tehty vaahto. Laskiaispulla on muodoltaan tavallisesti pyöreä. Mukaan otettava, täytetty pulla pakataan jokaiselle omaan eväspussiin. Pussista pullaa on helpompi syödä, jos sen on leiponut pitkulaiseksi, sukkulan muotoiseksi. Lämmin kaakao pullan kanssa täydentää herkkuhetken.Laskiaispullat
15 kpl
Ainekset
- 100 g voita
- 1 rkl kardemummaa
- 5 dl maitoa
- 1 pkt tuorehiivaa
- 2 dl sokeria
- 1/2 rkl suolaa
- noin kilo vehnäjauhoja
Voiteluun
- 1 muna
Pinnalle
- raesokeria ja/tai mantelilastuja
Täyte
- noin 2 dl vadelma- tai mansikkahilloa
- 2 dl vispikermaa
- (2 tl vaniljasokeria)
Valmistusohje
Sulata voi ison kattilan pohjassa ja kiehauta kardemumma voisulassa. Lisää maito. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan.
Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta isoja pullia. Eväspussista pullat on helppo syödä, jos niistä leivotaan pitkulaisia. Anna pullien kohota pellillä noin puoli tuntia. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelilastuja. Paista pullia 200 asteessa 12–15 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneestä pullasta hattu pois. Levitä pohjalle hilloa ja kermavaahtoa. Nosta hattu päälle. Nauti kahvin, lämpimän maidon tai kaakaon kera. Todellisen herkkukaakaon saat sulattamalla suklaapaloja kuumaan maitoon.
Vinkki
Ohjeesta saat vegaanisen, kun vaihdat maidon kaurajuomaan, voin maidottomaan margariiniin, voitelet pullat kaurajuomalla ja täytteeksi vatkaat Oddlygood vispiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

