Suurin osa aloittaa aamunsa samalla tavalla – syötkö sinäkin suomalaisten suosikkiaamupalaa?
Fazerin teettämän tutkimuksen mukaan neljä viidestä syö aamupalaa lähes joka päivä.Leipä ja puuro ovat suomalaisten suosikkiaamupalat, Fazer kertoo teettämäänsä tutkimukseen viitaten. 66 prosenttia vastaajista kertoo syövänsä aamupalaksi useimmiten leipää ja 44 prosenttia puuroa. Kahvia aamupalalla juo 71 prosenttia vastaajista.
Vain yhdeksän prosenttia kertoo syövänsä aamupalaa harvemmin kuin kerran viikossa tai ei lainkaan. Yleisimmäksi syyksi tähän kerrottiin, että aamulla ei ole nälkä. Useimmin aamupalan jättävät väliin 45–54-vuotiaat.
Fazerin johtava ravitsemusasiantuntija Marika Laaksonen kertoo, että aamiaisella on tärkeä rooli päivän ruokailun rytmittämisessä.
”Aamupalan syöminen auttaa jaksamaan ja pysymään vireänä työssä, koulussa ja vapaalla. Aamupalalle on hyvä sisällyttää hyviä hiilihydraatteja ja kuitua, kuten puuroa tai leipää, sekä annos kasviksia, marjoja tai hedelmiä. Lisäksi aamupalaa kannattaa höystää laadukkaan proteiinin ja hyvälaatuisen rasvan lähteillä”, Laaksonen sanoo.
Kun suomalaisilta kysyttiin, mitä he pitävät tärkeimpänä asiana aamupalassa, korostui vastauksissa hyvä maku, nopeus, terveellisyys ja täyttävyys. Puolet vastaajista kertoi haluavansa syödä nykyistä terveellisempiä aamupaloja.
Juttua korjattu 15.2. klo 13.37: Muutettu ingressissä ollut virhe siitä, kuinka usein suomalaiset syövät aamiaista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






