Kesäinen pasta syntyy litulaukasta ja varsiparsakaalista
Yleensä pesto tehdään basilikasta, mutta kokeile vaihteeksi miedosti valkosipulilta maistuvaa litulaukkaa.
Litulaukasta hyödynnetään ruuaksi lehdet. Tuorepasta-annoksen täydentää varsiparsakaali. Kuva: Vesa-Matti VääräLitulaukkapasta
(3–4 annosta)
Ainekset
- 500 g tuoretagliatellea
- 200 g varsiparsakaalia
Litulaukkapesto:
- 2–3 kourallista litulaukan lehtiä
- 1 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl cashewpähkinöitä
- 0,5 tl suolaa
- 1–2 tl raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Valmista ensin pesto: Huuhtele litulaukan lehdet ja purista enimmät vedet pois. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes massa on suurin piirtein tasaista. Tarkista maku.
Keitä varsiparsakaalit napakoiksi. Keitä ja valuta tuorepasta.
Sekoita litulaukkapesto nauhapastan joukkoon ja asettele varsiparsakaalit annosten päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
