Metsäsienikastike riistalinnuille
Kun riistalinnun fileet hauduttaa sienikastikkeessa, ne pysyvät kypsennysmenetelmän ansiosta ihanan mehevinä. Jotta lihan lopputulos on haluttu, käytä kypsennyksessä apuna paistolämpömittaria.
Smetanasta ja sienistä syntyy hieno, hieman hapahko kastike, joka tulee oivasti riistalinnun makua. Kuva: Sanne KatainenMetsäsienikastike riistalinnuille
4 annosta
Ainekset
- 5 dl metsäsieniä, esim. kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita
- 10 cm:n pala purjoa
- 1 tl voita
- 1 tl rypsiöljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl riistalientä
- 2 dl kermaa
- 1 prk (120 g) smetanaa
- suolaa
- mustapippuria
- (vaaleaa suurustetta, esim. Maizena)
Valmistusohje
Puhdista ja paloittele sienet. Pese ja hienonna purjo. Nosta sienet pannulle ja kuumenna, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää purjot, kun nestettä on vähän jäljellä.
Kun neste on haihtunut, lisää pannulle voi ja öljy. Paista sieniä ja purjoa rasvassa hetki. Lisää pannulle valkoviini ja anna kuohahtaa. Keitä, kunnes viini on lähes haihtunut. Lisää pannulle riistaliemi, kerma ja smetana. Sekoita, kunnes smetana on liuennut kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa poreillen noin viisi minuuttia. Maista, ja lisää suolaa ja mustapippuria.
Jos tarjoat kastikkeen haudutettujen sorsanrintafileiden kanssa, nosta lihat kastikkeeseen tässä vaiheessa, käännä hellan levy minimiin ja peitä pannu kannella.
Jos kastike on mielestäsi liian laihaa, voit lihojen vetäytyessä suurustaa sen vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
