
Ravintola-alan arvostetuimmat suomalaispalkinnot jaettiin – katso voittajien lista
Ravintola-alan ammattilaisia palkittiin Pro-gaalassa 23. kertaa.
Kuvassa Ammattikeittiön työntekijä -palkinnon saanut Marjo Sundström Mainingin koulusta. Kuva: Laura HujanenVuotuiset ”ravintola-alan oscarit” jaettiin Pro-gaalassa Finlandia-talossa Helsingissä torstaina. Palkintoja jaettiin yhteensä 16. Voittajat valitsi alan ammattilaisista koostuva tuomaristo.
Elämäntyöpalkinto myönnettiin kotimaisen lähiruoan puolestapuhuja ja Michelin-kokkien eturintamassa kulkenut keittiömestari Markus Maulavirta, joka on yksi Suomen arvostetuimmista kokeista.
Maulavirta piti gaalassa puheen, jossa hän painotti paikallisten raaka-aineiden käyttämistä. Tarinoiden kautta hän kertoi, miten tärkeä rooli hyvillä kotimaisilla raaka-aineilla on huippuruoan valmistamisessa.
Pro-tunnustuspalkinnot myöntää horeca-alan ammattimedia Aromi.
”Ravintola- ja keittiöalalla on todella kovia ammattilaisia, jotka työskentelevät rakkaudesta lajiin. PRO-voittajat ovat suomenmestareita lajissaan, ja asiakkaalle on erityinen elämys päästä heidän serviisiinsä”, Aromin päätoimittaja Outi Tuomivaara sanoo.
Ehdokkaat asetettiin yleisellä haulla, ja finalistit saivat kerätä taakseen kannatusta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Ehdotuksia ja kannatusääniä PRO-palkinnon saajaksi tuli 9000.
Ääniä kahmi eniten Lehdistön Pro-palkinnon voittaja Lauri Kaivoluoto vantaalaisesta Backas-ravintolasta.
Alla on lueteltu kaikki palkintokategoriat ja voittajat.
Ammattikeittiön työntekijä:
Marjo Sundström
Palveluvastaava, Mainingin koulu, Espoo Catering, Espoo
Ammattikeittiön päällikkö:
Paula Kolppanen-Valli
Tuotantopäällikkö, Kilon keittiö, Espoo Catering, Espoo
Ammattikeittiön kokki:
Kimmo Juslenius
Keittiömestari, Antell Väritupa, Vantaa
Ammattikeittiön tuotekehittäjä:
Ville Pyykönen
Keittiömestari, tuotekehitys, Compass Group, Helsinki
Ravintolapäällikkö:
Himal KC
Ravintolapäällikkö, Taco Bell Iso Omena, Espoo
Ravintolan asiakaspalvelija:
Abdallah Medarhri
Vuoropäällikkö, Strawberry, hotelli Lilla Roberts, Helsinki
Ravintolan kokki:
Mia-Maria Tschernij
Pääkylmäkkö, Bistro Bardot, Helsinki
Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari:
Veera Valtonen
Keittiöpäällikkö, Basbas Kulma, Helsinki
Hovimestari/sommelier:
Pilvi Auvinen
Sommelier ja ravintoloitsija, Grape Wine Bar & Tasting Room, Helsinki
Baarimestari:
Matias Pietarinen
Baarimestari, Hotel Maria, Helsinki
Kahvilan työntekijä:
Jenna Sällinen
Vuoropäällikkö, Fazer Cafe Töölö, Helsinki
Opettaja:
Paraschos ”Akis” Staboulis
Lehtori, Perho, Helsinki
Yrittäjä:
Ilkka Länkinen & Katja Ikäheimo-Länkinen
Santapark, Rovaniemi
Tulokas:
Siiri Kallio
Tarjoilija, Ravintola Töölö, Helsinki
Innovaatio:
Soupster Green Advisory Board
Soupster Family
Vastuullisuus:
ResQ Club
ResQ
Elämäntyöpalkinto:
Markus Maulavirta
Lehdistön palkinto:
Lauri Kaivoluoto
Yrittäjä, Ravintola Backas, Vantaa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






