Suomalaiset broilerinvarpaat valloittavat Kiinan, luottaa HK Foods – ”Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen maksaa itsensä takaisin”
Atrian tavoin HK Foods aloittaa siipikarjanlihan viennin Kiinaan. HK Foods luottaa suomalaiseen tapaan huolehtia eläinten hyvinvoinnista, jonka lopputuloksena on puhtaita broilerinvarpaita.
HK Foods aikoo myydä suomalaisia broilerinvarpaita kiinalaisille asiakkaille, joilla on yhteyksiä moderniin vähittäiskauppaan. Kuva: Viestimedian arkistoHK Foods aloittaa siipikarjanlihan viennin Kiinaan vuoden lopulla. Vientituotteet ovat lähinnä broilerin varpaita ja siipiä.
Puhtaat, suomalaiset broilerinvarpaat ovatkin HK Foodsin vahva vientivaltti, kertoo yhtiön vientijohtaja Petri Haaparanta. Laadun takaa suomalainen tapa kasvattaa siipikarjaa: jokaisen kasvatuserän jälkeen tuotantotilojen pehku vaihdetaan ja tila desinfioidaan.
”Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen maksaa tässäkin tilanteessa itsensä takaisin. Broilerinvarpaiden laatu on maailmanluokkaa.”
Tarkkoja vientimääriä HK Foods ei kerro julkisuuteen. Meneillään on osavuosituloksen julkistamista edeltävä hiljainen kausi, Haaparanta perustelee Hän kuitenkin painottaa, että kyseessä on koko ajan kehittyvä liiketoiminta.
Tuotteilleen HK Foods etsii asiakkaita, joilla on yhteydet moderniin vähittäiskauppaan, Haaparanta sanoo.
Vientilupa koskee HK Foodsin Rauman tuotantolaitosta, johon on viime vuosina investoitu myös viennin näkökulmasta, yhtiö kertoo tiedotteessaan.
HK Foods vie jo nyt Kiinaan sianlihaa.
Suomalaisen siipikarjanlihan viennin alkaminen varmistui tiistaina 29.10. Pekingissä tasavallan presidentin Alexander Stubbin johtamalla Kiinan valtiovierailulla.
Myös Atria aloittaa siipikarjanlihan viennin Kiinaan. Vienti alkaa ensi vuoden alussa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





