Merimiespihvi hirvestä
Merimiespihvi ei nimestään huolimatta ole pihvi vaan pataruoka, johon tulee myös perunoita ja sipulia ja nesteeksi olutta. Se valmistetaan tällä kertaa hirvenlihasta, joka sopii siihen mainiosti.Merimiespihvi hirvestä
noin 6 annosta
Ainekset
- 1 kg perunoita (kiinteä lajike)
- 2 sipulia
- noin 650 g hirvenlihaa (paistia tai ulkofileetä)
- 2 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- noin 4 dl vettä
- 1 ½ tl suolaa
- 10 maustepippuria
- 4 laakerinlehteä
- 5 dl olutta
Valmistusohje
Kuori perunat ja sipulit. Viipaloi molemmat noin puolen sentin viipaleiksi.
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Ruskista lihat molemmin puolin muutamassa erässä. Mausta suolalla. Kaada lihaerien välillä pannulle noin desi vettä, anna kiehahtaa ja kaada liemi talteen.
Lado uunipadan pohjalle kerroksittain peruna-, sipuli- ja lihaviipaleita. Tee niin monta kerrosta kuin viipaleita riittää. Laita päällimmäiseksi perunoita. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet. Kaada päälle olut ja pannun huuhteluliemi.
Peitä pata kannella ja kypsennä merimiespihviä 175-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia. Tarkista välillä, ettei neste ole haihtunut liikaa. Ota kansi pois ja nosta lämpö 200 asteeseen viimeiseksi 15 minuutiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

