Sieni-sorsakastike
Sieni-sorsakastike on herkullisen kermainen kastike, johon voi käyttää esimerkiksi syksyn aarteita; kantarelleja ja tatteja. Kastikke valmistuu myös kaupan herkkusienistä.
Kermapohjainen sorsakastike maistuu kantarelleilla tai tateilla silattuna. Kastikkeeseen voi käyttää myös kaupan herkkusieniä. Kuva: Sanne KatainenSieni-sorsakastike
Ainekset
4 annosta
- ½ l tuoreita kantarelleja, tatteja tai herkkusieniä
- 2 tl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 2–4 kypsää sorsan rintafileetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl mustapippuria
- 4 dl ruokakermaa
- ½ dl ruohosipulia
Valmistusohje
Aloita puhdistamalla ja paloittelemalla sienet. Nosta sienet kuumalle pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää pannulle öljy, hienonnettu sipuli sekä kypsä, paloiteltu sorsanliha. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää mausteet ja ruokakerma. Anna kiehua sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi reilusti hienonnettua ruohosipulia.
Tarjoa kastike perunoiden tai pastan kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
