Nyt on helppoa: Nämä lohipasteijat valmistuvat vaivatta
Joulukala ui sujuvasti myös pasteijoiden täytteeksi ylijääneen riisipuuron tai nopeasti kypsyvän ruokakauran kera.
Jos pakastimeen jäi lehtitaikinalevyjä, leivo niistä maukkaita pasteijoita. Täytteeseen voit upottaa savu- tai graavikalaa tai silputtua kinkkua. Kuva: Sanne KatainenLohipasteijat
10–16 kpl
- Ainekset
- 1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä
- Täyte
- 150 g kylmäsavu-, graavi- ja/tai savulohta
- 2 kananmunaa kovaksi keitettynä
- 1½ dl kypsää ruokakauraa, riisiä tai riisipuuroa
- ½–1 dl tuorejuustoa (esim. piparjuuri)
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- ½ tl valkopippuria
- ripaus suolaa
- Voiteluun
- kananmunaa
- Päälle
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Levitä taikinalevyt sulamaan vartiksi.
Hienonna lohi.
Kuori kanan munat ja hienonna ne. Sekoita täytteen aineet keskenään. Jos käytät riisipuuroa, voit jättää tuorejuuston pois. Tarkista maku.
Kauli sulaneet taikinalevyt vähän ohuemmiksi ja leikkaa levyt kahtia.
Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinapalalle, sipaise reunat kevyesti vedellä ja taita kolmioiksi. Nipistä reunat kiinni ja painele vielä haarukalla.
Pistele pasteijat, voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Huom! Lehtitaikinalevyjen määrä pakkauksissa vaihtelee viidestä kahdeksaan riippuen valmistajasta. Se vaikuttaa myös saatavien pasteijoiden määrään.
Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös torttu- tai voitaikinalevyjä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
