Ruokakriisi on tänään pöydällä Kouvolassa, katso suora lähetys keskustelusta nyt ‒ Kustannuspaine puristaa maatiloja ja elintarviketeollisuutta
Kustannuskriisin keskellä etsitään uusia eväitä akuuttiin kustannuspaineeseen, rakenteellisiin muutoksiin ja energiamurrokseen.Kouvolassa puidaan tänään ruokapolitiikkaa Kymi puhuu -puhetilaisuuden paneelikeskustelussa.
Keskustelussa ovat mukana kokki, keittiömestari, yrittäjä Henri Alén, SOK:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Elina Das Bhowmik, Itä-Suomen yliopiston työelämäprofessori Reijo Karhinen, Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtaja Risto Lahti ja viljelijä Elina Valkeinen.
Tilaisuuden juontavat Jenny Hasu ja viljelijä Tommi Hasu.
Henri Alén, Reijo Karhinen ja Tommi Hasu ovat jäseniä maatalousministeri Antti Kurvisen (kesk.) Yhteinen ruokapöytä -työryhmässä.
Kymi puhuu on puhetilaisuuksien sarja. Ensimmäisen keskustelutilaisuuden aihe on ruokakriisi.
MT näyttää livestreamin keskustelusta kello 13.30 alkaen. Tilaisuutta voi myös seurata paikan päällä Kouvolan Lakritsin tiloissa.
Ruuantuotanto on merkittävä työllistäjä Kymenlaaksossa. Kouvolaan on kehittynyt elintarviketeollisuuden keskus, joka vahvistaa alueella olevaa maatalouden arvoketjua.
Tuotantokustannukset ovat nousseet nopeasti niin viljelijän, kuin teollisuudenkin puolella.
Kustannuskriisin keskellä etsitään uusia eväitä akuuttiin kustannuspaineeseen, rakenteellisiin muutoksiin ja energiamurrokseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


