Valio sulkee Helsingin ja Turun tehtaansa – mehut ja marjakeitot valmistetaan jatkossa Riihimäellä
Tehtaiden sulkeminen on työntekijöiden näkökulmasta erittäin ikävä asia, sanoo johtaja Juha Penttilä Valiosta. Helsingin ja Turun tehtaat lopettavat toimintansa Valion mukaan aikaisintaan vuonna 2026.
Muutaman vuoden kuluttua kaikki Valion mehut ja välipalatuotteet valmistetaan saman katon alla. Kuva: Vesa Laitinen / Valio / Kuvanmuokkaus: Janiko KemppiValio kertoo siirtävänsä mehujen ja kasvipohjaisten välipala- ja ruoanlaittotuotteiden valmistuksen Riihimäen tehtaalle. Helsingin ja Turun tehtaat suljetaan arviolta vuoden 2026 alkupuolella, yhtiö tiedottaa.
Helsingin mehutehtaalla valmistetaan mehuja, marjakeittoja ja glögiä. Turun tehdas puolestaan tekee kasvipohjaisia ruoanlaitto- ja välipalatuotteita.
Tuotannon siirrolla Valio tavoittelee tiedotteensa mukaan tuotannon tehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamista.
Mehutehtaalla työskentelee noin 65 henkilöä ja Turussa noin 25 henkilöä, Valio kertoo tiedotteessaan. Tämänhetkisen arvion mukaan Riihimäellä olisi tarjolla noin 35 uutta työpaikkaa.
”Tehtaiden sulkeminen on työntekijöiden näkökulmasta erittäin ikävä asia, ja haluamme hoitaa sen ihmisten näkökulmasta niin hyvin kuin mahdollista. Teemme luonnollisesti kaiken voitavamme, että mahdollisimman moni työllistyisi suoraan joko Valion sisällä tai löytäisi mahdollisuuden työllistyä Valion ulkopuolella”, sanoo tiedotteessa Valion tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Juha Penttilä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



