Muikkupelti
Muikuista, perunoista ja sipuleista syntyy helppo ja maukas ruoka, kun ne kypsentää yhdellä pellillä uunissa. Kermaviilikastike kruunaa kokonaisuuden tarjolle pantaessa.
Muikkusaaliin voit hyödyntää myös peltiruokaversiona. Tillikastike antaa annokselle mukavaa raikkautta. Kuva: Sanne KatainenMuikkupelti
4 annosta
Ainekset
- noin 600 g perunoita (esimerkiksi Puikula)
- 1 punasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl currya
- ½ tl mustapippuria myllystä
Muikut
- 3–4 rkl hapankorppuja hienona rouheena
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria myllystä
- noin 400 g perattuja muikkuja
Kastike
- 200 g kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia
- ½ dl tillisilppua
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl hunajaa
- 2 tl kokojyväsinappia
- ripaus mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Kumoa perunat ja sipulit kulhoon. Kaada päälle öljy, mausteet ja ravistele sekaisin. Kypsennä perunoita 200 asteessa ensin 20 minuuttia.
Murskaa hapankorput rouheeksi. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kääntele puhtaaksi pyyhityt muikut rouheessa. Nosta muikut perunoiden päälle pellille. Jatka muikkupellin paistamista vielä 15 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Tarjoile muikkupelti kastikkeen ja halutessasi sitruunalohkojen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
