Ihastuta näillä mureilla nugeteilla – kyyhky vie perinteisen sormiruoan uudelle tasolle
Kyyhkystä saa tehtyä mainioita nugetteja.
Kyyhkynliha on mureaa, joten se sopii mainiosti nugetteina kypsennettäväksi. Mausteet ja rapea pankoleivitys kruunaavat tämän herkun. Kuva: Sanne KatainenNugettien leivitys tehdään hiukan totutusta poikkeavalla tavalla mausteseoksella, kermalla ja aasialaistyyppisellä rapealla pankokorppujauhoilla. Ohje on helppo ja sitä kannattaa testata myös sorsalintujen sekä pyyn lihalla.
Kyyhkynugetit
4 annosta
- Ainekset
- 4–6 kyyhkynrintafileetä
- 2 rkl maissitärkkelysjauhoa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl muskottipähkinää
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 dl kermaa
- 1 dl pankojauhoja
- Paistamiseen
- ½ l rypsiöljyä
Valmistusohje
Poista tarvittaessa fileistä nahka. Pyyhi lihat kuiviksi ja leikkaa 3–4 tasakokoiseen palaan.
Sekoita maissitärkkelysjauhoon mausteet. Kumoa kerma kulhoon ja pankojauho toiseen kulhoon. Kierittele lihat ensin mausteseoksessa, sen jälkeen kermassa ja lopuksi pankojauhoissa.
Kuumenna öljy kattilassa noin 175-asteiseksi. Uppopaista nugetteja rasvassa, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Tarkista ensimmäisen nugetin kypsyys puolittamalla se. Jos liha on sisältä vielä raakaa, niin pidennä kypsentämisaikaa ja vähennä tarvittaessa lämpöä. Kypsymisaika riippuu palojen koosta ja öljyn lämpötilasta. Sen ei kuitenkaan tulisi kestää muutamaa minuuttia kauempaa. Nosta valmiit nugetit hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa nugetit sinapilla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki: Pankojauhoja löytyy hyvin varustetuista marketeista. Voit käyttää pankon sijaan myös tavallisia korppujauhoja, mutta tällöin lopputulos ei ole yhtä rapea.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
