Padassa hautuvat metsäiset maut
Syksy on riistan aikaa, joten nyt haudutetaan hirven-, peuran- ja poronlihasta maukkaita patoja. MT:n viikonvaihdesivuilta perjantain lehdestä löytyy useita herkullisia ruokaohjeita.Linna- eli kartanopaisti on siitä erikoinen ruoka, että samaan astiaan laitetaan kypsymään sekä lihaa että kalaa. Suolaisen makeat anjovisfileet antavat tälle ruualle herkullisen maun, jota murskatut katajanmarjat täydentävät.
Keitettävään patapaistiin lihaa ei tarvitse välttämättä marinoida. Toki marinadi lisämaustaa ja pehmittää riistalihaa.
Hapan raaka-aine mureuttaa, joten käytä marinadiin mustaherukkaa, viinietikkaa, piimää, sitruunamehua tai jugurttia.
Ellet pidä katajanmarjan mausta, laita tilalle kokonaisia tai murskattuja mustapippureita.
Ohjeet linnapaistiin hirvestä, hirven patapaistiin, riistaiseen palapaistiin, Lapin pataan ja katajanmarjakastikkeeseen on laatinut Anneli Pessala .
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

