Lähiruokapäivä on maaseudun avointen ovien juhla – katso kaikki vierailukohteet
Lauantaina ja sunnuntaina järjestettävä lähiruokapäivä näyttää, mistä suomalainen ruoka tulee.Lähiruokapäivää vietetään 7.–8. syyskuuta. Jokavuotinen koko perheen tapahtuma järjestetään jo yhdeksättä kertaa, ja tänä vuonna myös sunnuntaina.
”Ajatus kaksipäiväisyydestä lähti liikkeelle järjestäjien ja vierailijoiden toiveista. Nyt kävijät ehtivät tutustua useampiin maaseudun kohteisiin ja lähiruokaherkkuihin, kun vierailuaikaa on kaksin verroin enemmän”, kertoo Anna Mäkinen, Lähiruokapäivän koordinaattori Maaseutuverkostoyksiköstä.
Lähiruokapäivänä lähes kolmesataa maatilaa ja maaseudun elintarvikeyritystä eri puolilla maata avaa ovensa vierailijoille.
Tapahtumaan osallistuminen ja kohteissa vieraileminen on maksutonta. Monessa kohteessa myynnissä on lähiruokaherkkuja, joita voi nauttia paikan päällä tai ostaa kotiin viemisiksi.
Lähiruokapäivän tarkoituksena on auttaa suomalaisia ymmärtämään, mistä suomalainen ruoka tulee, mitä tuotteita omalla lähiseudulla tuotetaan ja miltä itse tuotanto näyttää.
Tarjolla on paljon koettavaa ja ohjelmaa koko perheelle. Monilla tiloilla pääsee rapsuttelemaan eläimiä sekä tutustumaan ruoantuotantoon ja työkoneisiin.
”Lähiruokapäivän järjestäjät edustavat koko maaseudun kirjoa. Kohteiden joukossa on ruoantuottajien lisäksi matkailupalveluita ja muita maaseudun elämyksiä tarjoavia yrityksiä. Tänä viikonloppuna saamme nauttia satokauden antimista ja upeista paikoista, mitä Suomen maaseudulla on tarjota”, Mäkinen sanoo.
Tapahtumaa on tarjolla myös kaupungeissa ja niiden läheisyydessä. Turun kauppatori on esimerkiksi yksi vierailukohteista.
Lähiruokapäivän verkkosivuilta lahiruokapaiva.fi löydät kätevän kartan, jonka kautta voit katsoa itseäsi lähellä olevat vierailukohteet. Osa kohteista on auki sekä lauantaina että sunnuntaina.
Sivuilla voit rajata tuotekategorioita, jos esimerkiksi vain maitotuotteet kiinnostavat tai etsit tekemistä lapsille.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






