Näppärä särkihöystö
Kotimaisia pikkukaloja voi hyödyntää monin keinoin. Ruotoisimmat kalat voi jauhaa nahattomina fileinä lihamyllyllä tai monitoimikoneen leikkuuterällä hienoksi massaksi ja tehdä niistä kalamureketta tai -pullia.
Avaa tonnikalapurkin sijaan kotimainen Järki särki -purkki. Särkihöystö maistuu uuniperunan ja lettujen täytteenä tai paahdetulla ruisleivällä. Kuva: Jaana KankaanpääNäppärä särkihöystö
3–4 annosta
Ainekset
- 1 prk (275/145 g) Järki-särkeä (valkosipuli tai tomaatti)
- 1 1/2 dl ranskankermaa
- 2 kevätsipulia silputtuna
- 1/2 omenaa kuutioituna
- 1/2 maustekurkkua hienonnettuna
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Valuta kalapalat siivilässä ja kumoa ne kulhoon. Sekoita joukkoon loput ainekset. Tarkista maku. Notkista tarvittaessa ranskankermalla.
Käytä uuniperunan ja lettujen täytteenä tai levitä paahdetulle ruisleivälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
