Tästä ei itse tehty sinappi parane: Kokeile herkullista reseptiä
Itse tehty sinappi on mieluinen lahja, ja mestarilliseksi sinapinkeittäjäksi oppii vain tekemällä. Tällä reseptillä kannattaa aloittaa!
Konjakilla maustettu sinappi kruunaa joulukinkun ja sopii sipaistavaksi myös juustoviipaleelle. Kuva: Sanne KatainenKonjakilla maustettu sinappi on juhlapöytään sopivat herkku. Ohjeellamme valmistuu noin neljä desin purkkia valmista sinappia, joilla voi ilahduttaa esimerkiksi metsästävää ystävää.
Konjakkisinappi metsästäjälle
Noin 4 dl sinappia
- Ainekset
- 2 dl sinappijauhetta
- 2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- ¼ dl omenamehua
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 2–4 rkl konjakkia
Valmistusohje
Mittaa sinappijauhe ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Lisää kerma ja munat.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Varo polttamasta, sillä sinappi palaa herkästi pohjaan.
Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Mausta etikalla ja konjakilla. Tarkista maku ja lisää konjakkia halutessasi. Jaa sinappi puhtaisiin lasitölkkeihin ja siirrä jääkaappiin. Anna makujen tasaantua seuraavaan päivään.
Vinkki: Halutessasi voit jättää konjakin pois, tai käyttää sen tilalla punssia tai viskiä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
