Korkeasaaressa syödään tuhat kiloa hiiriä vuodessa
Korkeasaaren rehukeittiö hankkii eläimille syötävää noin 260 000 euron edestä vuodessa. Tuontiruokaa ovat esimerkiksi hiiret, joita popsitaan vuoden mittaan tuhat kiloa. ”Jos joku haluaisi toimittaa meille hiiriä kotimaasta, taatusti otettaisiin vastaan”, kuraattori Kristina Renqvist sanoo.”Täällä Korkeasaaressa kasvatettiin joskus hiiriä, mutta se tuli liian kalliiksi”, rehukeittiön tilauksista vastaava Kristina Renqvist toteaa.
Hirvensorkat, possunpotkat ja porkkanat ovat hyvässä järjestyksessä rehukeittiön kylmätiloissa. Kotimaasta hankitaan noin puolet kaikesta rehusta.
Vuohien ja metsäpeurojen talviravinnoksi sopivista kerpuista on pulaa. Niitä ostetaan 4H-yhdistyksiltä, mutta toivottuihin tilausmääriin ei ole moneen vuoteen ylletty.
Petojen riistapöytään kuuluvat kolarihirvien ja -peurojen lisäksi Helsingissä villiintyneet kanit. Citykaneilla on nykyään muitakin ottajia, sillä yksi jos toinenkin luvan saanut metsästäjä syö saaliinsa itse. Samoille apajille on ilmaantunut myös citykettuja.
”Citykanin kilohinta on sitä luokkaa, että sitä saa nyt puolta halvemmalla ulkomailta”, Renqvist kertoo. Neuvottelu hinnasta on työn alla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

