Kantarelleista voi tehdä maukasta säilykettä
Sienipikkelsin kannattaa antaa maustua viikon verran ennen maistamista.Kantarellipikkelsi
- Ainekset:
- 1 l pieniä kantarelleja
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl sitruunamehua
- 2 tl suolaa
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje:
Puhdista sienet huolellisesti ja leikkaa ne paloiksi. Ihan pienimmät napit voi käyttää kokonaisina. Ryöppää sienet nopeasti kiehuvassa vedessä.
Mittaa kattilaan säilöntäliemen ainekset ja keitä noin 10 minuuttia.
Laita sienet liotettuun, pestyyn ja kuumennettuun lasipurkkiin ja kaada kuuma liemi päälle. Täytä tölkki piripintaan ja sulje se heti kuumana pestyllä ja steriloidulla kannella.
Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa, jossa pikkelsi säilyy vaikka talven yli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

