Isoäidin salaatti
Kesäsalaatti sekoitetaan erilaisista salaatinlehdistä, tomaattilohkoista ja kurkkuviipaleista. Isoäidin tapaan tehty kastike kruunaa salaattiannoksen. Tästä raikkaan happoisesta kastikkeesta on monta muunnosta.Sitä tehdään niin ranskankermasta, jugurtista kuin kermaviilistäkin. Haarukalla hienonnettuun keltuaiseen sekoitetaan hapoksi etikkaa ja hapanmaitovalmistetta. Vatkattu tuorekerma tuo kuohkeuttaa kastikkeen.Isoäidin salaatti
6 annosta
Ainekset
- 3 kourallista erilaisia salaatinlehtiä; lehtisalaattia, rucolaa, jääsalaattia
- 1 (300 g) tuore kurkku
- 2–3 tomaattia
- tuoretta oreganoa
- ruohosipulia
Kastike
- 2 keitettyä munaa
- 2 rkl sinappia
- 1/2 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Valmista ensin kastike. Erota kypsistä munista keltuaiset. Hiero keltuaiset haarukalla hienoksi ja lisää joukkoon sinappi, sokeri, suola ja etikka. Lisää lopuksi joukkoon jugurtti sekä kerma vatkattuna.
Revi huuhdellut ja kuivaksi lingotut salaatit kulhoon. Halkaise pesty kurkku ja leikkaa viipaleiksi. Lohko tomaatit. Hienonna valkuaiset. Laita kaikki salaattiaineet kerroksittain kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Kastikkeen voi tarjota myös erikseen.
Vinkki
Tee muunnos vaihtamalla etikan tilalle 2 rkl appelsiinitäysmehua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

