Kasvissyöjän laskiaissoppa
Kasvissyöjän hernekeitto saa perinnerokan makua kylmäsavutofusta, joka lisätään keittoon ruskistettuna vasta loppuvaiheessa. Muut ainekset ovat samoja kuin perinteisessä hernekeitossa.
Hernekeitto sopii myös kasvissyöjälle, kun lihan tilalle pannaan esimerkiksi tofua. Kuva: Jaana KankaanpääKasvissyöjän laskiaissoppa
8 annosta
Ainekset
- 1 pussi (500 g) kuivattuja herneitä
- 3 l vettä
- 2 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 5 maustepippuria
- 4 (400 g) porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 1 pkt (300 g) kylmäsavutofua
Valmistusohje
Huuhtele herneet. Laita vesi ja herneet kattilaan ja anna liota yön yli. Nosta kattila liedelle. Anna kiehua hiljalleen noin tunti. Lisää suola ja laakerinlehti sekä porkkanat ja sipuli pieniksi kuutioiksi leikattuna. Jatka keittämistä vielä hiljalleen pari tuntia. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Lisää tarvittaessa vettä. Kun herneet ovat soseutuneet, niin sekoita joukkoon kuutioitu, pannulla ruskistettu tofu. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
