
NoHo Partnersin uusi toimitusjohtaja nimettiin – yhtiön liikevaihto kasvoi haastavassa markkinassa
NoHo Partnersin johtoon on nimitetty Jarno Suominen. Yhtiö kasvatti huhti–kesäkuussa liikevaihtoaan lähes 15 prosenttia.NoHo Partnersin nykyinen toimitusjohtaja Aku Vikström jättää tehtävänsä siirtyäkseen Orkla Foods Europen toimitusjohtajaksi. Uutena toimitusjohtajana aloittaa 1. syyskuuta Jarno Suominen, joka on toiminut yhtiön varatoimitusjohtajana vuodesta 2020.
Suominen on myös NoHo Partnersin Suomen maajohtaja sekä Suomen johtoryhmän puheenjohtaja. Lisäksi hän on yhtiön merkittävä osakkeenomistaja. NoHo Partnersin palveluksessa Suominen on työskennellyt vuodesta 2005 toimien talousjohtajana vuosina 2005–2020.
NoHo Partners julkaisi tiistaina puolivuosikatsauksensa. Yhtiön mukaan suoritus oli hyvä vaisussa markkinassa.
Liikevaihto oli tammi–kesäkuussa 200,5 miljoonaa euroa kasvaen 18,5 prosenttia viime vuoden vastaavasta aikajaksosta. Liikevoitto laski 0,8 prosenttia 16,6 miljoonaan euroon. Tilikauden tulos oli 3,4 miljoonaa euroa laskien 48,4 prosenttia.
Noho Partners arvioi saavuttavansa tämän vuoden tilikaudella noin 430 miljoonan euron liikevaihdon ja noin 9,5 prosentin liikevoittomarginaalin. Pitkän aikavälin tavoitteena konsernilla on saavuttaa Suomen liiketoiminnassa noin 400 miljoonan euron liikevaihto ja ylläpitää nykyinen liikevoittomarginaali.
Huhti‒kesäkuussa NoHo Partnersin liikevaihto kasvoi 14,7 prosenttia 107,0 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 9,7 miljoonaa euroa laskien 9,8 prosenttia ja yhtiön tulos 3,5 miljoonaa euroa. Vertailukauden tulokseen vaikuttivat negatiivisesti 1,7 miljoonan euron Eezy Oyj:n osakkeisiin liittyvät kirjaukset.
NoHo Partnersin nykyinen toimitusjohtaja Aku Vikström pitää kuluvan vuoden toisen vuosineljänneksen tulosta hyvänä suorituksena haastavassa markkinaympäristössä.
Vikström nosti esille esimerkiksi kasvavan premium-hampurilaismarkkinan, johon keskittyvän Better Burger Societyn liikevaihto jatkoi kasvuaan Suomessa ja Sveitsissä. Vuoden jälkimmäiselle puoliskolle on vahvistettu seitsemän yksikön avaus, joista kolme avataan Suomessa ja neljä Sveitsissä.
Vikströmin mukaan Suomessa ravintolatoiminnan kehitystä hidastavat edelleen kuluttajien ostovoimaan kohdistuvat paineet ja kuluttajien heikko luottamus talouden kehitykseen.
”Ruokaravintoloiden kysyntää vetää ravintolakulttuurin ja ulkona syömisen vahva kehitys erityisesti viikonloppuina. Viihdemarkkinassa yökerhojen matalasuhdanne jatkuu samalla, kun markkina tervehtyy ylikapasiteetin poistuessa”, Vikström kirjoittaa katsauksessaan.
Vikström odottaa, että tilanne kohentuu jo vuoden loppupuolella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






