Onko jauhopeukalosi keskellä kämmentä? Leivontakirjasta saat apua sen pyörittämiseen
Jos somen kakku- ja pullakuvat nostavat riman liian korkealle, niin Leivontakirja innostaa oikeasti tarttumaan taikinaan.Marttojen Leivontakirja iskee oikeaan ajankohtaan, kun korona-aika sai suomalaiset hamstraamaan jauhoja ja pyörittelemään pullia.
Emmi Tuovisen kirjoittamassa kirjassa käydään läpi leipomisen perusasiat välineistä ja aineista leivonnaisten säilyttämiseen. Pääpaino on kuitenkin leivonnaisohjeilla, suolaisilla ja makeilla.
Leivontakirjasta löytyvät niin sämpylöiden perusohjeet kuin nyt niin muodikas juurileipä. Kirja neuvoo myös, miten ruisjuuri ja vaalea hapanjuuri tehdään. Kirjassa on ohjeita erilaisiin piiraisiin ja pizzoihin, gluteenittomaan leipään ja näkkäriin sekä kivoja vinkkejä, kuten että pizza kannattaa paistaa kuumennetulla pellillä, että pohjasta saa rapean, ja leikata paloiksi saksilla.
Kirjassa on ohje myös karjalanpiirakoihin. Niihin keitetään täytteeksi riisipuuron sijaan kotimainen ohrapuuro, joka on piirakoiden alkuperäinen täyte.
Makeitten leivonnaisten osiossa saa ohjeet peruspullaan ja lisäksi ihaniin vadelma-rahkapulliin ja suosituimpiin kakkuihin. Mukana ovat myös piiraat, muffinit, browniet ja pannarit sekä neljänlaiset pikkuleivät.
Marttojen leivontakirja on mainio perusteos leivonnan vasta-alkajalle, mutta myös harrastajalle, joka löytää yhdestä kirjasta leivonnaisen joka tilanteeseen.
Kirjan ulkoasu on selkeä ja Elvi Ristan kuvat pelkistetyn kauniita. Kuvista näkee, millaisia leivonnaisista ohjeita noudattamalla tulee.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




