Kaalisalaatti
Talvella kannattaa suosia muutenkin edullista ja monipuolista keräkaalia. Sen C-vitaminipitoisuushan on lähes appelsiinin luokkaa. Lisäksi keräkaalista saa monia muita vitamiineja, kivennäisaineita sekä kuitua.
Raikas kaalisalaatti on mukavan rapsakka lisäke kinkku-perunakiusaukselle. Retkelle sen voi pakata annospurkkeihin. Kuva: Jaana KankaanpääKaalisalaatti
6 annosta
Ainekset
- 500 g keräkaalia
- 1/2 tl suolaa
- 2 (200 g) porkkanaa
- noin 50 g tuoretta inkivääriä
Kastike
- 1 dl appelsiinitäysmehua
- 2 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Suikaloi kaali ohueksi esimerkiksi juustohöylällä. Lisää joukkoon suola. Anna seistä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Valuta irronnut neste pois.
Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi. Nostele raasteet kaalin joukkoon.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja yhdistä salaattiin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään. Ravistele salaattikulhoa muutaman kerran, jotta kastike mehustaa raasteet tasaisesti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
