Lahden MM-hiihdoissa 2017 syödään villi- ja lähiruokaa
Hiihtolajien MM-kisoissa Lahdessa talvella 2017 tarjotaan kalaburgereita, hirvihotdogeja, sienipiirakkaa ja muita luonnonantimista valmistettuja herkkuja. Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat ideoineet tarjontaa.”Hiihtolajien MM-kisat 2017 ja niihin liittyvä Suomen 100-vuotisjuhlavuosi ovat hieno tilaisuus esitellä kansainvälisesti suomalaista ruokaa”, Maarit Virtanen Lahden ammattikorkeakoulusta sanoo.
Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ideoivat helmikuun ruokatyöpajassa tapahtumiin villi- ja lähiruokatuotteita sekä palveluja. Marjoista voidaan valmistaa kylmää tai lämmintä mehua, shotteja tai smoothieta.
Sienistä ja riistasta saadaan edullista keittoa soppatykeillä. Tärkeille vieraille voidaan tarjoilla sienipiirakkaa, tattirisottoa tai riistakäristystä. Juomaksi on kaavailtu hanavettä, sahtia tai luonnonyrttiteetä.
Kisayleisölle voidaan tarjota vaikka kalaburgereita, hirvihotdogeja tai hirvikebabia. Villiruokaa voi olla myynnissä kisapaikan lisäksi grilleissä eri puolilla Lahden kaupunkia tai laajemminkin.
Ruokaan voidaan liittää oheistoimintaa, esimerkiksi kimppapilkintää tai ruuan valmistusta kodassa huippukokin johdolla.
Tuotteiden ja palvelujen tarjoajiksi Virtanen toivoo sekä paikallisia pieniä yrittäjiä että isompia toimijoita.
Hiihtolajien MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen näkee ruokateeman sopivan elämykseen, jota kisojen halutaan tarjoavan.
Ruokateemasta ovat jo kiinnostuneita ainakin Elo-säätiö, Suomen metsästäjäliitto, Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulut, Hämeen liitto, MTK sekä muutamat yrittäjät.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

