Tyrnijuustokakut laseissa
Tyrnijuustokakku on sopivasti makea ja hapan jälkiruoka jouluaterialle.
Tyrnijuustokakku tarjoillaan laseissa. Voit tehdä hillon ja vaahdon etukäteen, jolloin annokset tarvitsee jouluaterian jälkeen vain koota. Kuva: Elina Lampela(6 annosta)
Tyrnihillo:
2 dl tyrnimehua
1 dl hillosokeria
Pohja:
12 Digestive-keksiä
Vaahto:
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmista ensin tyrnihillo. Mittaa kattilaan tyrnimehu. Kun mehu alkaa kiehua, lisää hillosokeri. Keittele alhaisella lämmöllä 10 minuuttia, kaada hillo purkkiin ja anna jäähtyä.
Rouhi keksit karkeasti ja jaa keksirouhe kuuteen annoslasiin.
Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää se kerman joukkoon. Lisää myös rahka, sitruunan kuoriraaste ja sokerit. Sekoita vaahto varovasti tasaiseksi.
Annostele laseihin keksipohjan päälle vuoroin tyrnihilloa, vuoroin tuorejuustovaahtoa. Koristele tyrnimarjoilla.
Vinkki! Voit valmistaa tyrnijuustokakut täysin kasvipohjaisena eli vegaanisena. Käytä silloin maitotuotteiden sijaan kaura- tai soijapohjaisia tuotteita.
Voit käyttää jälkiruokaan myös kaupan hilloja. Jos tyrnihilloa ei löydy, esimerkiksi lakkahillo sopii erinomaisesti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
