Poronfileet ja maustevoi
Maustevoita on totuttu käyttämään pihvien kanssa, mutta yhtä hyvin se sopii kokonaisina kypsennettyjen ulkofileiden viimeistelyyn. Rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu voinappi vie hyvin paistetun poronulkofileen uudelle tasolle. Kannattaa kokeilla.
Maustevoi täydentää poronfileet. Tarjoa lisäksi kasviksia ja perunoita tai muusia. Kuva: Kari SalonenPoronfileet ja maustevoi
4 annosta
Ainekset
- 2 (n. 400 g) g poronulkofileetä (pakaste)
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
Maustevoi
- 100 g voita
- 1 rkl rosmariinia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Ota sulaneet fileet huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Poista tarvittaessa pinnalla olevat kalvot. Pyyhi lihat kuiviksi.
Valmista maustevoi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin hienonnettu rosmariini ja valkosipuli. Lusikoi voi leivinpaperin päälle ja rullaa paperin avulla tangoksi. Siirrä voi jääkaappiin kovettumaan muun ruuanvalmistuksen ajaksi.
Kuumenna pannulla voita ja ruskista lihat joka puolelta käännellen. Alenna lieden lämpöä ja jatka paistamista noin 3 minuuttia joka puolelta. Työnnä toiseen fileeseen paistolämpömittari. Kun mittari näyttää 59 astetta, on liha sisältä roseeta. Musta lihat suolalla ja pippurilla. Nosta lihat sivuun ja peitä löyhästi foliolla. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia.
Tarjoa poronfileet ja maustevoi keitettyjen tai höyrytettyjen kasvisten sekä perunamuusin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
