Linssi-juures-sienipihvit
Upota kuivattuja sieniä kasvispihvitaikinaan.
Kasvispihvejä voi tehdä kerralla suuren annoksen ja pakastaa osan vaikkapa eväitä varten. Kuva: Vesa-Matti Väärä(4 annosta)
1 tölkki (400 g) kypsiä punaisia linssejä
300 g juureksia (esim. porkkana tai juuriselleri) ja/tai jauhoista perunaa
1 pieni sipuli
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 kananmuna
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen:
öljyä
Valuta linssit. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja silppua sipuli. Murskaa kuivatut suppilovahverot. Yhdistä kaikki aineet kulhossa taikinaksi ja anna sen turvota noin puolen tunnin ajan.
Paista taikinasta pieniä kasvispihvejä öljytyssä lettupannussa miedolla lämmöllä. Anna ensin paistamasi puolen paistua kunnolla ennen pihvin kääntämistä, jotta juuresraaste ehtii kypsyä.
Tarjoa nokkosperunamuusin ja sitruunamehulla, sinapilla, sokeri- ja suolaripauksella sekä yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
