Pitaleivät
Pitaleipä eli pita on vehnästä leivottu, hiivalla nostatettu litteä ja ontto leipä, joka on kuvassa täytetty nyhtökauralla, salaatinlehdillä, oliiveilla, salaattijuustolla sekä jugurttikastikkeella.
Kotona leivottu pitaleipä on kuvassa lastattu nyhtökauralla, salaatinlehdillä, oliiveilla, salaattijuustolla sekä jugurttikastikkeella. Kuva: Jaana KankaanpääPitaleivät
8–10 kpl
Ainekset
- 2 1/2 dl maitoa tai vettä
- 25 g hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 5 dl hiivaleipäjauhoja
- 50 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Alusta jauhot taikinanesteeseen. Lisää rasva loppuvaiheessa. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (noin 20 minuuttia).
Jaa taikina 8–10 palaan, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi leipäsiksi (halkaisija noin 12 senttiä). Kohota peitettynä pellillä noin puoli tuntia. Paista uunissa 250 asteessa noin 7 minuuttia.
Jäähdytä leivät liinan alla. Leikkaa leipiin viilto niin, että muodostuu tasku.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
