Dipattavat pikkupullat ovat hauska herkku vaikkapa lastenkutsuille
Lastenkutsujen hitti on minidippipulla, joka pistetään tikunnokkaan ja dipataan suklaa- tai kinuskikastikkeessa. Minipullia voi tehdä vaikka taikinanjämistä.Dippipullat
- Ainekset
- 2,5 dl vettä
- 3 dl + noin 6,5 dl vehnäjauhoja
- 1 pala (50 g) hiivaa, josta alkuliotukseen pieni muru
- 100 g rasvaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 putkilo (8 g) kardemummaa
- (1 muna)
- Päälle
- 50 g voita
- 2 dl sokeria
- Täyte
- 50 g pehmeää voita
- ½-1 dl kanelisokeria
- Päälle paiston jälkeen
- tomusokeria
- Lisäksi
- grillitikkuja
- kinuskikastiketta
- suklaakastiketta
Valmistusohje
Aloita sekoittamalla vesi, kardemumma ja ensimmäinen määrä jauhoa ja pieni pala hiivaa. Anna seoksen tekeytyä 2–5 tuntia.
Tee taikina lisäämällä loput aineet ja sekoittamalla hyvin. Tarkista taikinan kovuus: ota pieni pallo ja venytä sitä reunoista läpinäkyväksi. Jos taikina repeää, vaivaa vielä lisää.
Anna valmiin taikinan levätä pöydällä sen aikaa, että se lähtee selkeästi nousemaan.
Kauli taikina nostatuksen jälkeen ohueksi levyksi ja leikkaa kaulittu taikina kapeahkoiksi soiroiksi, 10–15 cm pitkiksi. Levitä päälle pehmeä voi ja ripottele vielä kanelia ja sokeria. Rullaa soirot minipötköiksi, leikkaa pötköt pieniksi kierteiksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille.
Nostata liinan alla puolisen tuntia. Voitele munalla.
Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.
Tarjoilu
Kasta pullat tomusokerissa ja työnnä ne grillitikkujen päihin, asettele tikut pystyyn esimerkiksi hienolla sokerilla täytettyyn maljakkoon. Varaa dipeiksi esimerkiksi kinuskikastiketta tai suklaakastiketta, johon jokainen voi kastaa tikun päässä olevan pullansa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

