Fenkoli ja lohi ovat juhlapöydän lyömätön makupari
Lohen rasvaisuus lievenee pikkelöidyn fenkolin pirteydellä. Juhlava alkuruoka sopii niin jouluun kuin uuteen vuoteenkin.Fenkoligraavattua lohta
4 hengelle
- 150 g lohifileetä
- 1 rkl sokeria
- 4 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 tl fenkolinsiemeniä
Levitä leivinpaperi lautasen päällä. Laita ruokalusikallinen suolaa paperille. Laita kala suolan päälle ja levitä lohifileelle sokeri, loppu suola ja siemenet. Peitä leivinpaperilla ja laita kevyt paino päälle. Anna suolaantua vuorokauden ajan jääkaapissa.
Seuraavana päivänä pyyhi suolat ja siemenet pois ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Pikkelöity fenkoli
- 1 fenkoli
Liemi
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 1rkl sinapinsiemeniä
Mittaa kattilaan kaikki liemen ainekset, kiehauta ja jäähdytä.
Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi ja yhdistä liemeen. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
Valuta fenkolisiivut liemestä ja asettele ne lohiviipaleiden kanssa tarjoilulautaselle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

