Jäikö joulukinkkua yli? Leivo siitä herkullinen piirakka
Joulukinkku maistuu mainiolta ruokaisan ranskalaispiirakan, quiche lorrainen täytteenä. Lisää kaveriksi vain purjoa, juustoa, munia ja kermaa.Ranskalainen kinkkupiiras quiche lorraine
8–10 palaa
- Ainekset
- Pohja
- 100 g voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ dl kylmää vettä
- Täyte
- 300 g kinkkua tai palvikinkkua
- 15 cm pala (120 g) purjoa
- 2 dl ruokakermaa
- 150 g ranskankermaa
- 3 kananmunaa
- 1 ps (130 g) mustaleimaemmentaalijuustoraastetta
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- ½ tl mustapippuria
- noin ½ tl suolaa
Valmistusohje
Nypi kylmä voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille noin 4 sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.
Sekoita kermat, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään kulhossa.
Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.
Levitä purjot ja kinkut esipaistetulle piiraspohjalle tasaisesti. Kaada päälle kermaseos.
Jatka paistamista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on paistunut kauniin väriseksi. Viimeistele piirakka tuoreella timjamilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

