Kuluttaja arvostaa maanviljelijän työn korkealle
Maanviljelijät ovat ruokaketjun työntekijäryhmistä arvostetuimpien joukossa, kertoo ruuan arvostusta koskeva kyselytutkimus.Maa- ja metsätalousministeriön ja MTK:n rahoittamassa tutkimuksessa pyydettiin vastaajia kertomaan, kuinka taiten ja paneutuen ruokaketjun eri työntekijäryhmät työtään tekevät.
Kolme neljästä vastaajasta katsoo maanviljelijöiden suoriutuvan tehtävästään hyvin tai melko hyvin. Aavistuksen ohi menevät vain pienten elintarvikeyritysten työntekijät 76 prosentin tuloksella.
Suurten yritysten väki sen sijaan jää vertailussa hännille. Hyvän tai melko hyvän arvosanan antaa 38 prosenttia vastaajista. Ruokakaupan henkilökuntaa arvostaa samoin perustein 51 prosenttia vastaajista.
Kuluttajien äärimmäisen vahva luottamus suomalaiseen viljelijään on yksi tutkimuksen positiivisista viesteistä, MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi toteaa.
Kotimaisuus on ruokaostoksilla tärkeä valintaperuste niukalle enemmistölle kuluttajista. Nuoret eivät ole yhtä vannoutuneita valitsemaan kotimaisia elintarvikkeita kuin vanhempi väestö.
Internet-kysely toteutettiin huhti-toukokuussa. Kuule Oy:n tutkimukseen vastasi 2099 henkilöä. Vastausten osuus oli 34,5 prosenttia kohderyhmään kuuluvista henkilöistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

