Verkossa sanottua Hyvät vai pahat hiilihydraatit
Vuoden luomutuotteena palkitun tyrnimyslin kehittäjä, yrittäjä Taina Laitinen on huomannut, että hiilihydraattien välttely on vähentänyt myslien kysyntää. Perjantain viikonvaihdesivujen juttu ilmestyi myös verkossa.
”Yrittäjän ei juuri kannattaisi naureskella asiakkaiden toiveille”, totesi nimimerkki Viljattomalla ja hyvä olo.
”Niin, tuskinpa noita vehniä vältellään pelkästään hiilihydraattikammoisuuden takia (muutkin kuin keliaakikot). Yrittäjän kannattaa tutkia, mitä on ne muut gluteenivälttelyyn liittyvät syyt”, jatkoi Marjamies.
Aale kuitenkin arveli: ”Kyllä luomun varjolla myydään aivan liian paljon ns.”humpuukia”. Lainsäädäntö sallii sen?”
”Ehkä kyse ei ole välttämättä
hiilihydraatin välttelystä, vaikka uutisessa niin annetaan ymmärtää. Ajattelin oikaista tuota käsitystä: Itse olen jättänyt pois ruokavaliosta valkoiset jauhot, sokerit ymv. Eli mm. vehnätuotteet ja karkit ovat jääneet pois. Suoli toimii paljon paremmin eikä tule turvottavaa oloa. Hiilihydraatteja saan toisista ravintoaineista”, kertoi RaimoK.
MT:n Facebook-sivulla Jaana Lappalainen kommentoi puolestaan: ”Voi sitä syödä edelleenkin. Ihan vaan maun vuoksi. On hyvää.”
Vuoden kalkkunantuottajina palkittiin teuvalaiset Tarja ja Harri Uusitalo. Heidän tilaansa koskenut juttu – tai oikeammin kuva – nosti Facebookissa kritiikin.
Kari Pennanen tuumi verkkoon valitusta kuvasta: ”On kyllä aika ahtaan näköistä. En osta, ellei kalkkunoille tule lisää tilaa!”
Laura Uusitalo selvitti kuvaustilannetta: ”Kalkkuna on utelias eläin, joka haluaa aina tarkistaa, kuka tällä kertaa tuli halliin. Varsinkin kun kuvauksen takia siellä oli kalkkunoille tuntematon henkilö oudoissa vaatteissa. Kalkkunat siis kaikki siirtyvät samaan päätyyn tulijaa katsomaan, kun samalla toinen pääty on usealta kymmeneltä metriltä tyhjä muutamaa makoilijaa lukuun ottamatta.”
KAIJALEENA RUNSTEN
Kalkkuna on utelias eläin,
joka haluaa aina tarkistaa,
kuka tuli halliin.«
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
