Kotimaiset kasvikset maistuvat kesällä
Kesäkuukausina suomalaiset kaksinkertaistavat kotimaisten kasvihuonevihannesten syömisen, kertoo Kauppapuutarhaliitto.
Kasvihuoneissa kasvaneet kurkut, salaatit, tomaatit ja paprikat valmistuvat kesäkuun alkuviikkoina. Niiden myötä kotimaisten kasvisten valikoima laajentuu.
Kasvisten syöntiin houkuttelevat sekä edulliset kuluttajahinnat että kevyempi kesäinen ruokavalio, johon kuuluu usein paljon salaatteja.
Kotimaisen sadon valmistuminen vaikuttaa erityisesti tomaattien myyntiin. Kauppapuutarhaliiton mukaan talvikuukausina tomaatteja myydään noin miljoona kiloa viikossa, mutta heinäkuussa määrä nousee lähes kolmeen miljoonaan kiloon.
Kasvihuonevihanneksia viljellään noin 700 yrityksessä kaikkialla Suomessa.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
