KIRJA Katukeittiö kotona
Ruokabloggaaja Jenni Häyrisen isoäiti piti 80-luvulla Lohjalla Mummon grilliä, jossa perhe pistäytyi säännöllisesti ananashampurilaisella. Nyt Häyrinen on tehnyt päivitetyn version niin sanotusta roskaruuasta. Nykyajan henkeen on tärkeää, että annoksia voi valmistaa kotona, laadukkaista raaka-aineista.
Katukeittiö-kirjassa käydään läpi niin tämän hetken trendit nyhtöpossusta bageleihin kuin perinteisemmät pyttipannut ja lihapiirakatkin. Häyrinen valmistaa kotona jopa kebablihan paistamalla lampaanjauhelihapötköjä uunissa matalalla lämmöllä useita tunteja. Lastut syntyvät juustohöylällä.
Kirjasta saa myös kivoja vinkkejä pitsan täytteiksi. Häyrinen vakuuttaa, että peruna ja kesäkurpitsa sopivat pitsaan siinä missä perinteisemmätkin ainekset. Hän kannustaa hyödyntämään jääkaapista löytyvät tähteet.
Itse aion kokeilla ainakin bataattiranskalaisia. Ne tuovat tervetullutta vaihtelua perunalle. Sen sijaan ketsuppia tai lihapiirakoita en ala kotona vääntämään. Joskus on kiva käydä rehellisesti nakkikioskilla.
Lopuksi kirjassa esitellään yksinkertaisia jälkkäreitä: jäätelöä ilman jäätelökonetta, muodikkaat banaaniletut, semifreddo ja kakkutikkarit. Varmoja hittejä lastenjuhliin ja illanistujaisiin.
KATJA LAMMINEN
Jenni Häyrinen: Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa.
241 sivua. Readme.fi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
